Revendicata de toate bucatariile lumii, supa de branza este cel mai gustos mod de a utiliza resturile de branza uscata din frigider.

Cu un minimum de efort, si zero #foodwaste, branzeturile intarite pot renaste intr-o supa delicioasa. E simplu! Resturile de parmezan intarit, branza de burduf pe care ai uitat-o pe raftul frigiderului, pot fi „aruncate” impreuna intr-o oala cu … supa.

Citeste si articolul: Food Waste: 17 idei simple pentru a limita risipa alimentara 

Pentru supa de branza ai nevoie de:

  • supa de legume (baza)
  • parmezan
  • cascaval
  • branza de burduf
  • cheddar
  • cascavea
  • branza Gruyere
  • unt
  • 2 cepe rosii
  • 2 cartofi

Fa o supa de legume pe care o vei folosi ca baza. Strecoar-o si pastreaza din ea doi cartofi fierti.

Intr-o oala, caleste ceapa rosie in unt. Toarna peste ea supa de legume strecurata, apoi adauga bucatile de branza. Amesteca incontinuu, sa se topeasca toata branza si sa nu se lipeasca.

Ia oala de pe foc si blendeaza totul impreuna cu cartoful. Vei obtine o supa de branza (e drept, plina de calorii) delicioasa.

Incearca si niste retete de demult: Supa de paine | Supa de bere | Supa de vin