Alexandru Dumitru este printre cei mai tineri Chefi romani pentru care bucataria este strans legata de natura, ingrediente de sezon si produse locale.

De la Atra Doftana, restaurantul la care a gatit pentru doi ani, Alexandru Dumitru a adus conceptul de „farm-to-table” la restaurantul Bistro Ateneu si de curand si la restaurantul La Vinuri, parte a aceluiasi grup, Le Manoir.

Alexandru ne marturisea intr-un interviu de anul trecut ca isi imagineaza restaurantul ideal: „Modest ca front of the house, dar bine dotat ca bucatarie, cu accent pe calitatea mancarii. Meniul in functie de sezon si de oferta de la producatorii si furnizorii locali.” Vezi interviul complet pe canalul de YouTube Marius Tudosiei.

„Pentru mine, conceptul de <<farm-to-table>> se bazeaza, in primul rand, pe increderea pe care o acorzi producatorilor cu care lucrezi, pentru ca, practic, iti structurezi si ajustezi meniul dupa lista ingredientelor disponibile. Daca ai flexibilitatea de a face acest lucru si iti dai frau liber creativitatii, rezultatul poate fi unul spectaculos. In plus, un lucru care ma reprezinta este ca imi place foarte mult sa gatesc cu ingrediente salbatice – cum sunt galbiorii, hribii, socul, catina, macesele sau merele padurete -, pe care mi le culeg singur sau sa le iau de la partenerii mei.  a declarat Alexandru Dumitru pentru www.trendshrb.ro

In 2018, Alexandru Dumitru a primit de la Gault&Millau premiul Terroir pentru relatia cu producatorii locali dupa ce s-a remarcat cu preparatele pregatite la restaurantul Atra Doftana.

Vezi retetele pregatite de Chef Alexandru Dumitru la Sanatatea in Bucate: Flori de dovlecel cu telemea si verdeata | Pui cu ciuperci de padure 

Urmareste interviul din seria ChefTalks cu Marius Tudosiei, realizat in 2018!