Ciuperci de padure, flori de dovlecei, pui de ferma. Ingrediente locale, de sezon si doua retete simple si savuroase, pregatite de Alexandru Dumitru.

Pe Alexandru il vedeti si-i ascultati povestile despre ingrediente locale, intr-un episod din seria #ChefTalks, pe YouTube 

Flori de dovlecel cu telemea si verdeata 

  • flori de dovlecel
  • telemea
  • smantana
  • amidon
  • Prosecco
  • lapte
  • oua
  • ulei
  • verdeata

Faramitam telemeaua si o amestecam cu smantana, lapte si verdeata tocata. Punem amestecul intr-un pos si umplem florile de dovlecel. Le vom imbaia in aluat tempura si le vom praji rapid in baie de ulei.

Aluatul tempura se pregateste din Prosecco, sare, apa si amidon. Pregatim si o maioneza care sa insoteasca florile de dovlecei, din galbenus, mustar si ulei.

Piept de pui cu ciuperci de padure si mangold

  • piept de pui
  • ciuperci salbatice
  • frunze de mangold
  • fasole verde
  • cimbrisor
  • usturoi
  • unt
  • sare
  • piper

Pieptul de pui, cu tot cu piele, se prajeste intr-o tigaie incinsa, pentru a face crusta. Adaugam o crenguta de cimbisor proaspat si usturoi si putin unt. Trimitem tigaia in cuptor.

Ciupercile se curata, se spala si se maruntesc si se calesc in tigaie cu sare, piper si putin unt. Spre final adaugam peste ciuperci putin usturoi maruntit si cimbrisor maruntit.

Fasolea pastai se opareste si se trage in tigaie impreuna cu frunzele de mangold.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 1 iulie 2018 – invitat Alexandru Dumitru