Daca vi se face dor de copilarie, incercati reteta de gogosi pufoase si o reteta de demult – o mancare delicioasa de iepure cu masline, gatita cateva ore bune la cuptor.

Iepure cu masline

  • carne de iepure
  • ceapa rosie
  • masline
  • frunze de dafin
  • boabe de piper verde
  • sare
  • ulei

Ceapa se taie mare si se caleste in ulei de floarea soarelui, intr-un vas de fonta care va ajunge mai apoi la cuptor. Dupa ce se inmoaie, ceapa se scoate separat, pentru a putea rumeni carnea de iepure in vasul de fonta. Punem ceapa inapoi in vasul in care s-a gatit, de data asta peste carnea de iepure, adaugam maslinele, dafin, boabe de piper verde, sare si acoperim cu apa calda. Acoperim vasul de fonta cu un capac si il trimitem la cuptor pentru 3-4 ore.

Gogosi

  • 500 g faina
  • 10 g drojdie
  • 325 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 1 lingura miere
  • 1 praf de sare

Pregatim o maia din drojdie, miere si putin lapte cald. Adaugam doua galbenusuri si mixam. Cernem faina intr-un bol. Adaugam un praf de sare si mixul cu lapte, drojdie si galbenusuri. Framantam si adaugam si celelalte doua galbenusuri, unt topit si continuam framantarea. Acoperim bolul cu folie alimentara si lasam la dospit o ora.

Intindem foaia de aluat, decupam gogosile cu ajutorul unui pahar apoi le prajim in baie de ulei.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 30 iunie 2018: Iepure cu masline | Gogosi