Pregatiti mancarea din ingrediente de sezon, mergeti in piata si cumparati legumele mai putin frumoase. Nu risipiti! Sunt indemnuri pe care le vom repeta la nesfarsit 🙂

La Sanatatea in Bucate avem o reteta de sezon, din copilarie: pastai scazute, si o alta reteta delicioasa, pregatita la cuptor:  aripioare de pui si cartofi noi in sos de lapte.

Incearca si alte retete de sezon: Puricei cu rosii | Tocana de dovlecei

Pastai scazute

  • fasole pastai
  • rosii
  • ceapa
  • usturoi
  • ulei
  • smantana
  • ardei iute
  • marar
  • cimbru
  • sare

Ceapa se taie felii subtiri si se caleste in ulei de floarea soarelui, cu usturoiul. Adaugam rosiile taiate in bucati mari, sare si putin cimbru proaspat. Pastaile se rup si se adauga in vasul in care gatim. Daca e nevoie si nu avem destula zeama de la rosii care sa inmoaie pastaile, adaugam si putina supa de pui. Maruntim ardeiul iute si il adaugam si pe el la gatit, impreuna cu mararul si patrunjelul tocate. Servim cu smantana grasa amestecata cu usturoi.

Aripioare de pui&cartofi noi in lapte

  • aripioare de pui
  • cartofi noi
  • lapte
  • untura de rata
  • supa de pui
  • morcovi
  • ceapa rosie
  • usturoi
  • piper
  • patrunjel
  • sare

Aripioarele de pui (partea de sus) se rumenesc in untura de rata, fara mirodenii. Se adauga si morcovul taiat rondele.

Ceapa curatata, intreaga, se rumeneste si ea in aceeasi tigaie in care s-au rumenit aripioarele si morcovul. Adaugam supa de pui peste ceapa si morcov si lasam la gatit.

Intr-o tava adanca asezam legumele si aripioarele de pui rumenite, boabe de piper verde si sare grunjoasa, cartofii noi (cei mai mici), spalati bine inainte. Acoperim totul cu lapte si trimitem tava in cuptor.

Citeste si articolul: Food Waste: 17 idei simple pentru a limita risipa alimentara

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 7 iulie 2018: Pastai scazute | Aripioare de pui&cartofi noi in lapte