Cand ne-apucam sa vorbim despre pesti si carti, iese ceva frumos. Daniel Voinea este brand manager la Carturesti si, dincolo de carti, este pasionat de gatit tot soiul de plante si pesti cu nume ciudate. La Sanatatea in Bucate, Daniel a pregatit: laban in frunze de smochin cu scordolea si salata de buruieni.

Urmareste aici un mini interviu din seria #Professional Talks, cu Daniel Voinea.

Laban in frunze de smochin cu scordolea

  • laban
  • midii
  • schinduf
  • busuioc
  • oregano
  • cimbru
  • frunze de smochin
  • cartofi rosii
  • usturoi
  • lamaie
  • sofran
  • coaja de lamaie
  • ulei de masline

Frunzele de smochin se oparesc in apa cu sare. In aceeasi apa se fierb cartofii noi din care vom face o scordolea: ii zdrobim usor, cu usturoi si unt.

Pestele se curata. Il pastram intreg. Presaram inauntru sare si il umplem cu lamaie, usturoi, cimbru. Asezonam pestele si pe exterior, apoi il invelim in frunzele de smochin oparite si-l asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Intr-o alta tigaie incalzim ulei de masline cu putin usturoi si schinduf macinat. Se adauga midiile, coaja de lamaie razuita, punem capacul si lasam midiile sa se deschida. Le mai agitam din cand in cand.

Servim pestele care s-a copt in frunza de smochin cu midiile si zeama aromata in care s-au gatit.

Salata de buruieni

  • cas fermentat
  • frunze de salata
  • loboda
  • macris
  • usturoi salbatic
  • flori de marar
  • frunze de papadie
  • petale de crin de gradina
  • petale de echinaceea
  • frunze de iarba grasa
  • oregano
  • cimbru
  • negrilica

Dressing:

  • ulei din samburi de struguri
  • otet balsamic
  • miere
  • zeama de lamaie

Branza se incalzeste in tigaie pana se inmoaie. Peste ea se presara negrilica si miere. Salata de buruieni se stropeste cu dressingul pregatit din ulei de samburi, otet balsamic, miere si zeama de lamaie.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 8 iulie 2018: Laban in frunze de smochin cu scordolea |