Chicken Satay este o reteta adusa din Thailanda, pe care o regasesti in toate restaurantele de acolo. Insa … o poti pregati si la noi, destul de simplu. Daca folosesti ingredientele potrivite, vei obtine cele mai bune frigarui pe care le-ai mancat vreodata.
Pentru ~ 40 de frigarui Chicken Satay ai nevoie de:
- 1 kg piept de pui
Pentru marinada:
- 5 catei de usturoi
- 3 salote
- 2 cm radacina de ghimbir razuit
- 1 lingura coriandru macinat
- 1 lingura cumin macinat
- 1 lingura turmeric pudra (citeste articolul despre Turmeric)
- 1 lingurita pudra de curry
- 400 ml lapte de cocos
- 1 lingurita si jumatate sos de peste
- 50 g zahar de palmier
- 4 linguri de miere
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- coriandru verde
- sare
Taie pieptul de pui in fasii lungi si destul de subtiri.
Intr-un mojar marunteste zaharul de palmier si amesteca-l cu miere, usturoi, salote, ghimbir, pudra de curry, turmeric, cumin, coriandru pudra, sos de peste, sare. Mojareaza bine pana ce vei avea o pasta consistenta si frumos mirositoare.
Amesteca aceasta pasta cu laptele de cocos si marineaza carnea de pui in aceasta crema delicioasa. Lasa la frigider pentru minumum 4 ore sau peste noapte.
Inmoaie betele de frigaruie in apa pentru 30 de minute, apoi inteapa in ele carnea de pui marinata.
Rumeneste frigaruile pe grill 4-5 minute pe fiecare parte. Mai unge din cand in cand cu marinada.
Chicken Satay se serveste cu ceapa verde tocata, castraveti si sos de arahide.
Incearca si reteta: Phad Thai
Citeste articolul: 10 mirodenii pe care oricine trebuie sa le aiba in casa