Chicken Satay este o reteta adusa din Thailanda, pe care o regasesti in toate restaurantele de acolo. Insa … o poti pregati si la noi, destul de simplu. Daca folosesti ingredientele potrivite, vei obtine cele mai bune frigarui pe care le-ai mancat vreodata.

Pentru ~ 40 de frigarui Chicken Satay ai nevoie de:

  • 1 kg piept de pui

Pentru marinada:

  • 5 catei de usturoi
  • 3 salote
  • 2 cm radacina de ghimbir razuit
  • 1 lingura coriandru macinat
  • 1 lingura cumin macinat
  • 1 lingura turmeric pudra (citeste articolul despre Turmeric)
  • 1 lingurita pudra de curry
  • 400 ml lapte de cocos
  • 1 lingurita si jumatate sos de peste
  • 50 g zahar de palmier
  • 4 linguri de miere
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • coriandru verde
  • sare

Taie pieptul de pui in fasii lungi si destul de subtiri.

Intr-un mojar marunteste zaharul de palmier si amesteca-l cu miere, usturoi, salote, ghimbir, pudra de curry, turmeric, cumin, coriandru pudra, sos de peste, sare. Mojareaza bine pana ce vei avea o pasta consistenta si frumos mirositoare.

Amesteca aceasta pasta cu laptele de cocos si marineaza carnea de pui in aceasta crema delicioasa. Lasa la frigider pentru minumum 4 ore sau peste noapte.

Inmoaie betele de frigaruie in apa pentru 30 de minute, apoi inteapa in ele carnea de pui marinata.

Rumeneste frigaruile pe grill 4-5 minute pe fiecare parte. Mai unge din cand in cand cu marinada.

Chicken Satay se serveste cu ceapa verde tocata, castraveti si sos de arahide.

Incearca si reteta: Phad Thai

Citeste articolul: 10 mirodenii pe care oricine trebuie sa le aiba in casa