In luna februarie 2019, Chef Nico Lontras promoveaza bucataria romaneasca la Grenoble, in cadrul La Grande Carriole Franco-Roumaine – turneul de promovare a gastronomiei romanesti in cadrul Sezonului Romania-Franta.

Timp de doua saptamani, Chef Nico Lontras gateste zilnic cate un preparat romanesc pentru restaurantul La Belle Elecrtique din Grenoble.

Printre mancarurile romanesti cu tente moderne care ne reprezinta la Grenoble, se numara:

  • placinta a la Cluj cu varza, carne si smantana
  • piept de porc cu mamaliga si caviar de wasabi
  • prajitura bunicii cu mere si branza de vaci
  • stufat de miel cu usturoi negru
  • bulz cu kale si spanac
  • coliva cu merisoare si susan

Sezonul Franta – Romania 2019 cuprinde o serie de evenimente organizate in orase din Franta si Romania, cu scopul de a oferi ocazia publicului roman si francez de a avea o perspectiva noua asupra societatilor noastre si a relatiilor lor in Europa.

Dupa acelasi model, incepand cu luna aprilie 2019, cativa Chefi francezi vor fi prezenti Romania pentru a gati si promova gastronomia franceza.

Vezi si retetele pregatite de Nico Lontras la Sanatatea in Bucate: Alivanca si Salau impresurat cu bob

Citeste si articolul: Modele de revigorare a gastronomiei romanesti: Rrno për me gatue (Albania)

Sursa foto&info: Facebook Chef Nico Lontras