La 6 ani de Sanatatea in Bucate, invitatul lui Marius, Chef Nico Lontras, pregateste doua preparate romanesti, cu ingredienete locale: alivanca si salau impresurat cu bob.

Alivanca

  • smantana grasa 30%
  • branza 500 g
  • malai 150 g
  • faina de grau 50 g
  • miere 100 g
  • oua 6 bucati
  • zahar 50 g
  • trufe
  • fagure de miere
  • extract de vanilie

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu putin zahar, galbenusurile le amestecam cu branza si cu miere.

Faina de grau si cea de porumb se amesteca si se cern in bol, peste amestecul de branza cu galbenusuri si miere. Adaugam extract de vanilie apoi incorporam usor albusul, amestecand lent, ca sa obtinem o compozitie pufoasa. Turnam in forma si dam la cuptor 30-40 de minute, la 180 de grade. O servim cu fagure si smantana amestecata cu un strop de miere.

Citeste articolul: Ce este bobul si ce facem cu el?

Salau impresurat cu bob

  • salau
  • bob
  • rosii uscate
  • praf de kale deshidratat
  • barba caprei
  • lapte
  • tarhon
  • usturoi
  • ulei
  • sare

Radacinile de barba caprei se fierb in lapte. Din el obtinem un piure fin pe care il puteti aromatiza cu vanilie sau curcuma.

Citeste despre: Barba Caprei sau Salsifi

Pielea fileurilor de peste se cresteaza si se presara cu sare cu alge si se rumenesc in tigaie. Bobul crud se amesteca cu rosii uscate maruntite, tarhon, oregano si putina sare.

Urmareste inregistrarea emisiunii din data de 4 martie 2018: Alivanca | Salau impresurat cu bob