Ingrediente simple, gusturi si texturi speciale. La Sanatatea in Bucate, Marius pregateste dovlecei pattipan cu cous-cous si piure de fenicul si creveti cu banane plantain si lapte de cocos. Gasiti retetele mai jos.

Pattipan cu cous-cous si piure de fenicul

  • dovlecei pattipan
  • cous-cous
  • fenicul
  • ardei gras rosu, galben si verde
  • ceapa rosie
  • zatar 
  • caju
  • ulei de masline
  • usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper

Scobim dovleceii cu o lingurita si ii oparim in apa cu oregano, boabe de piper, doi catei de usturoi si sare. Dupa ce ii oparim ii scoatem si ii stropim cu putin unt.

Separat pregatim umplutura de cous cous. Tocam fin ceapa, ardeii si usturoiul

Intr-o tigaie incalzim ulei de masline si un strop de unt. Calim ceapa apoi adaugam ardeii si usturoiul si presaram si zatar. (Afla mai multe despre Zatar )

Cand legumele s-au calit, turnam cous-cous-ul, amestecam si mai lasam putin pe foc. Cu acest amestec aromat umplem dovleceii, ii stropim cu putin ulei de masline si ii dam la cuptor sa se rumeneasca usor.

Fierbem feniculul in apa in care am oparit dovleceii, apoi il blendam impreuna cu boabe de caju inmuiate in apa. Vom obtine un piure gustos, perfect impreuna cu dovleceii pattipan umpluti cu cous cous.

Creveti cu banane plantain si lapte de cocos

  • creveti
  • unt
  • crema de cocos
  • lapte de cocos
  • banane plantain
  • oua de prepelita
  • ulei de masline

Crema de cocos, putina apa si capetele de creveti se aseaza intr-o tigaie si se lasa la foc domol. De aici vom obtine un sos gustos.

Curatam crevetii si ii gatim in putin ulei vegetal, putin unt, sare si cativa catei de usturoi. Bananele plantain se coc in cuptor apoi se taie felii si se rumenesc in putin ulei. Se monteaza farfuria cu bucatile de banane, sosul de cocos si creveti.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 3 martie 2018: Pattipan cu cous-cous si piure de fenicul | Creveti cu banane plantain si lapte de cocos