Bacania Veche
Foto: wolfgangpuck.com

Noaptea Oscarurilor 2018 in cifre (g)astronomice

Noaptea Oscarurilor 2018 a fost cu sclipici dar si cu multa mancare, asa ca trebuia sa scriem si noi ceva despre asta.

Governor’s Ball, cina fastuasa de la Dolby Theatre, Hollywood, servita dupa eveniment, a avut 1500 de invitati, inclusiv nominalizatii si prezentatorii.

Pentru ei, Chef Wolfgang Puck, maestrul care se ocupa de 24 de ani incoace de meniul de Oscar a pregatit peste 60 de feluri de mancare, de la unele clasice (comfort food), preferate de multi dintre actori (macaroni&cheese cu trufe sau chicken pot pie), pana la cele mai neobisnuite: parfait de caviar, tarte din vita Miyazaki, friptura de vita japoneza Wagyu (cea mai scumpa carne de vita din lume), supa de sparanghel alb, tacos cu homar, mini-Oscaruri din somon afumat cu caviar, confit de vinete cu salsa verde. Sectiunea raw din meniu a avut: stridii, arici de mare, crabi.

La desert, Chef Puck si echipa au confectionat manual 7000 de mini Oscaruri de ciocolata pudrate cu aur de 24 de karate. La fel de spectaculos a fost desertul cu ciocolata roz Callebaut mousse de capsuni si hibiscus, compot de capsuni si crema mascarpone.

Ciocolata roz este cel de-al patrulea tip de ciocolata, din boabe de cacao Ruby. A fost lansata in septembrie 2017, si inca nu este disponibila oficial in Statele Unite.

Iata ce a insemnat meniul din noaptea Oscarurilor in cifre:

1500 de oua de prepelita

250 de homari

136 kg de carne de vita Wagyu

o tona de cacao 70% Fleur de Cao Cacao Barry

16 kg de trufe negre de Burgundia

13 kg de pudra de aur comestibila

15 kg de caviar

2400 de sticle de vin Francis Ford Coppola

1.400 de sticle de Piper Heidsieck Cuvee Brut (mai mult de 12.000 de pahare de șampanie)

300 de oameni in bucatarie

900 de cheneri

Costul intregului meniu a fost de ~ 300.000$

Citeste si: Paul Bocuse, 91 de ani de impartit fericire 

Surse: www.vogue.com.au/ www.thesun.co.uk  www.refinery29.com

Foto: www.wolfgangpuck.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *