Iti amintesti de pricomigdale? Sunt fursecurile delicate, din albus de ou si migdale, pe care le gaseam in copilarie la cofetaria de la coltul blocului 🙂

Am putea spune si ca sunt un fel de macarons mai putin pretentioase. Dealtfel, pricomigdalele chiar sunt considerate a fi asemanatoare cu macarons de Nancy a caror poveste incepe pe la 1751, in Franta.

La Sanatatea in Bucate, Marius a pregatit o reteta de pricomigdale cu nuci. Gasesti mai jos ingredientele si modul de preparare.

Inainte de a ne apuca de pregatirea pricomigdalelor, setam cuptorul la 175 de grade.

Ingrediente:

  • 100 g albus
  • 210 g zahar pudra
  • 210 g fulgi de migdale sau nuci maruntite
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 lingurite extract de migdale
  • 2 lingurite lichior de cafea
  • sare

Reteta de pricomigdale e mai simpla decat crezi. In doi timpi si trei miscari poti avea un desert grozav de gustos, de rontait la o cafea.

Pregateste un bol in care sa amesteci lichidele: albusul nebatut cu extractul de vanilie, extractul de migdale si lichiorul de cafea.

In alt bol amesteca solidele: zaharul pudra cu fulgii de migdale, un varf de cutit de sare. Apoi, uneste cele doua compozitii, lichida si solida.

Toarna compozitia de pricomigdale intr-un pos si formeaza pricomigdalele pe o hartie de copt. Trimite-le la cuptor, sa se coaca la 175 de grade, timp de 12 minute.

Incearca si retetele de: Macarons si Florentine din migdale