Iti amintesti de pricomigdale? Sunt fursecurile delicate, din albus de ou si migdale, pe care le gaseam in copilarie la cofetaria de la coltul blocului ūüôā

Am putea spune si ca sunt un fel de macarons mai putin pretentioase. Dealtfel, pricomigdalele chiar sunt considerate a fi asemanatoare cu macarons de Nancy a caror poveste incepe pe la 1751, in Franta.

La Sanatatea in Bucate, Marius a pregatit o reteta de pricomigdale cu nuci. Gasesti mai jos ingredientele si modul de preparare.

Inainte de a ne apuca de pregatirea pricomigdalelor, setam cuptorul la 175 de grade.

Ingrediente:

  • 100 g albus
  • 210 g zahar pudra
  • 210 g fulgi de migdale sau nuci maruntite
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 lingurite extract de migdale
  • 2 lingurite lichior de cafea
  • sare

Reteta de pricomigdale e mai simpla decat crezi. In doi timpi si trei miscari poti avea un desert grozav de gustos, de rontait la o cafea.

Pregateste un bol in care sa amesteci lichidele: albusul nebatut cu extractul de vanilie, extractul de migdale si lichiorul de cafea.

In alt bol amesteca solidele: zaharul pudra cu fulgii de migdale, un varf de cutit de sare. Apoi, uneste cele doua compozitii, lichida si solida.

Toarna compozitia de pricomigdale intr-un pos si formeaza pricomigdalele pe o hartie de copt. Trimite-le la cuptor, sa se coaca la 175 de grade, timp de 12 minute.

Incearca si retetele de: Macarons si Florentine din migdale