Speram ca ati incheiat perioada de dieta de dupa sarbatori, pentru ca Mihaela Sava (LaPrajiturela) a venit la Sanatatea in Bucate cu doua retete de dulciuri. Una usor de facut – florentine din migdale si una mai complexa – de macarons. Da, spre deliciul tuturor facem macarons!
Macarons cu cacao si crema de caramel (dulce de leche)
Ingrediente:
- 200 gr pudra de migdale
- 200 g zahar pudra (obligatoriu din comert pentru ca are adaos de amidon)
- 200 g zahar tos
- 150 g albus de ou, impartit in doua parti egale 75g + 75g (neaparat cantarit)
- 50 g apa
- 1 praf de sare
- Pentru aceasta reteta avem neaparat nevoie de termometru
- Un albus are in medie 30 g (deci pentru aceasta reteta avem nevoie de 5-6 oua)
- Macaronsii pot fi congelati pentru o perioada de 2-3 luni (ei chiar se fragezesc prin congelare)
- Se decongeleaza la frigider
Incearca si reteta de Pricomigdale
Florentine din migdale
Ingrediente
- 200 gr fulgi de migdale
- 50 gr zahar pudra (de preferat din comert deoarece contine amidon)
- 1 albus de ou
- 1 praf de sare
Se incalzeste cuptorul la 160 grade C/gaz 3. Fulgii de migdale se pun intr-un bol si se zdrobesc usor, cu mana. Albusul de ou se bate usor cu o furculita, numai cateva secunde cat sa faca niste bule. Peste fulgii de migdale adaugam zaharul pudra, albusul si sarea.
Amestecam usor pana ce se incorporeaza albusul, apoi, cu o cupa de inghetata sau cu o lingura, punem pe o tava tapetata cu hartie de copt mici gramajoare.
Le presam usor cu o furculita si le dam la cuptor 15 – 20 de minute, in functie de cat de crocante le vrei.
Incearca si reteta: Rulada cu ganache de ciocolata
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 22 ianuarie 2017: Macarons | Florentine din migdale