Banana Bread este un desert savuros, usor de facut si de post. In plus, te ajuta sa limitezi risipa alimentara pentru ca banana bread este cel mai gustos mod in care poti folosi bananele prea coapte.
Reteta de mai jos vine de la Tania Bordianu care a pregatit-o impreuna cu Marius in emisiunea Sanatatea in Bucate de la Digi24.
Banana Bread
- 320g (3-4) banane bine coapte si decojite
- 15 seminte de in macinate
- 80ml apa sau lapte vegetal
- 80ml ulei de masline/cocos
- 60g zahar brut
- 50g fulgi de ovaz
- ½ lingurita praf de copt
- ½ lingurita bicarbonat
- ½ lingurita sare
- 210g faina
- 1 banana pentru ornat
- 30g nuci
Amesteca toate ingredientele uscate (semintele de in macinate, zaharul fulgii de ovaz, praful de copt, sarea, faina) intr-un bol. In alt bol, amesteca toate ingredientele umede (apa, uleiul de masline) si bananele coapte, zdrobite bine pana ce sunt transformate in piure.
Amesteca cele doua compozitii si toarna-le intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Decoreaza cu o banana taiata in jumatate si nuci si trimite la cuptor pentru ~40-45 minute.
Vezi si alte retete de post: Supa Thai de morcovi | Salata ruseasca | Chec de post