Conopida picanta cu tofu afumat este o reteta vegana plina de arome si culoare. O bucurie pentru papilele tale gustative. Gasesti reteta mai jos.
Daca preferi conopida la cuptor, poti incerca si reteta de Placinta de conopida cu turmeric.
Conopida picanta cu tofu afumat
- 150g de tofu organic afumat
- 1 conopida mare
- 1 ceapa
- 2 ardei rosu
- 2 ardei galbeni
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 2 lingurite de curry
- 1 lingurita de turmeric
- 1/2 lingurita de paprika (iute)
- sare neiodata
- susan negru (pentru ornat)

Conopida se separa in buchetele si se marunteste fin-fin. Se amesteca cu pudra de curry, turmeric si paprika.
Incinge uleiul intr-o tigaie si caleste ceapa, usturoiul, ardeii taiati marunt. Adauga conopida care intre timp s-a colorat minunat de la curry si turmeric, si branza tofu taiata cubulete. Poti adauga si un strop de sos de soia.
Lasa-le sa se rumeneasca pe foc impreuna, pret de cateva minute. Inainte de servire presara deasupra seminte de susan negru.
Incearca si reteta: Supa Thai de morcovi