Pentru masa de Paste sau pentru orice zi in care ai pofta de carne de miel, incearca aceasta reteta orientala delicioasa, cu seminte de pin, melasa de rodii si petimezi.

Miel cu melasa de rodii si seminte de pin

  • 750 g carne de miel
  • 75 ml ulei de masline
  • 250 g ceapa alba
  • 125 ml melasa de rodii
  • 1 cana supa de oase
  • pulpa de la un sfert de lamaie
  • 1 rodie intreaga
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • seminte de pin
  • sare
  • piper
  • albitura pentru supa

Dezoseaza carnea de miel si tai-o cuburi sau fasii. Pastreaza oasele si pune-le la fiert cu albitura pentru supa, dar nu le fierbe prea mult, ca sa se pastreze gustul de miel. Curata ceapa si tai-o felii subtiri.

Incalzeste uleiul intr-o tigaie, arunca acolo cuburile de carne de miel pana ce se rumenesc pe toate partile. Focul trebuie sa fie puternic, pentru ca bucatile de carne sa ramana zemoase. Cand carnea este rumenita, adauga o ceapa si pulpa de lamaie.

Gateste pana se inmoaie ceapa si incepe a se rumeni. Stinge cu sosul de rodie si apoi cu supa de oase. Tigaia se lasa pe foc (fie pe aragaz, fie in cuptor) pana ce carnea este gatita.

Consistenta sosului se poate controla prin adaugare de supa daca este prea dens. Daca sosul este prea fluid, mai lasa-l pe foc sa scada. Consistenta ideala este cea a mierii (sa nu curga, dar nici sa stea ghem). In mancarea calda adauga o mana de seminte de pin. Sarea si piperul se adauga dupa gustul fiecaruia.

Deseori, preparatele cu sos de rodii sunt servite cu couscous simplu, pe care il poti gati in supa de miel.

O mana de patrunjel proaspat, tocat, va compensa perfect aciditatea mancarii.

Incearca si reteta Bors de miel