La Sanatatea in Bucate, Marius pregateste un meniu de post, lejer, gustos si simplu de preparat: chec de post, cu glazura de seminte de floarea soarelui si miere si o supa de radacinoase cu pachetele verzi umplute cu mei si ciuperci.

Incearca si reteta de Chec frantuzesc cu iaurt (Checul de 7 minute)

Chec de post

  • faina
  • ulei – 1/2 cana
  • apa – o cana
  • zahar brun – 1/2 cana
  • zahar alb – 1/2 cana
  • nuci
  • seminte de floarea soarelui
  • pudra de merisoare
  • cacao
  • praf de copt

Amestecam lichidele, adaugam zaharul si un strop de extract de vanilie. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecul de seminte de floarea soarelui si nuci coapte (maruntite). Impartim aluatul in trei parti. Intr-una vom adauga pudra de merisor, in alta vom adauga pudra de cacao iar baza va ramane alba. Turnam toate compozitiile in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Preincalzim cuptorul la 170 de grade si trimitem tava in cuptor pentru 40-50 de minute.

Glazura cu seminte de floarea soarelui se pregateste simplu: prajim semintele intr-o tigaie uscata si adaugam doua-trei linguri cu miere in tigaie si lasam pe foc sa se caramelizeze.

Pachetele cu mei si ciuperci

  • ceapa rosie
  • ceapa verde
  • usturoi verde
  • ciuperci
  • frunze de mangold
  • mei
  • supa de radacinoase
  • ulei
  • usturoi
  • sare
  • patrunjel

Ceapa rosie tocata, ceapa verde, usturoiul verde se maruntesc si se calesc in ulei. Maruntim si ciupercile si le adaugam in tigaie, apoi meiul, piper si sare si un strop de supa de radacinoase. Lasam totul la foc mic.

Din frunze de mangod pliem niste pachetele pe care le umplem cu amestecul cu mei si ciuperci. Pachetelele se vor gati usor intr-un steamer pe care il asezam pe oala cu supa de radacinoase.

Incearca si alte retete de post: Ciorba de stevie | Mancare de cartofi

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 24 martie 2018: Chec de post | Pachetele cu mei si ciuperci