Chef Antonio Bachour este una dintre figurile celebre ale cofetariei moderne. A publicat pana acum trei carti (pe cea de-a partra a lansat-o pe 26 martie, in Romania), calatoreste in toata lumea pentru a sustine workshopuri si conferinte, este unul dintre cei mai activi chefi in social media iar deserturile exclusiviste concepute de el, adevarate opere de arta, figureaza in numeroase publicatii din intreaga lume.

Cu toate acestea, se prezinta simplu: un om care-si face meseria cu pasiune.

Deserturile create de Chef Bachour sunt o combinatie exploziva de culoare, savoare si texturi.

” Cel mai important este gustul. Insa acum oamenii mananca si cu ochii. Un desert trebuie sa aiba si acel „Wow factor”. Deci trebuie sa obtinem combinatia ideala vizual-aroma. „, ne-a declarat Chef Bachour.

Pentru aroma, preferatele sale in deserturi sunt fructele tropicale iar pentru design, Chef Bachour declara ca se inspira din operele unui artist spaniol – Antoni Tàpies. Cum apare inspiratia? Pe parcurs. Fiecare desert creat de el este unic iar designul este aproape imposibil de reprodus.

Ca un adevarat artist, Chef Bachour adora sa-si fotografieze operele. Contul sau de Instagram antonio.bachour este urmarit de 580 000 de fani.

In iunie 2018, Chef Bachour isi va deschide in Coral Gables (Florida) un nou salon de patiserie-cofetarie intr-un spatiu de peste 4.000 de metri patrati, cu o echipa de peste 35 de persoane dintre care 20 de patiseri.

Aflat in Romania pentru cateva zile pentru a-si lansa oficial cartea “Bachour The Baker,  una dintre cele mai asteptate carti de cofetarie ale anului, Chef Bachour a fost invitat si la Sanatatea in Bucate. Il veti vedea in editia difuzata pe 1 aprilie.

Chef Bachour a copilarit in Puerto Rico intr-o familie de patiseri. A studiat arta culinara in Spania si Franta unde l-a avut ca mentor pe Chef Philippe Givre, la L’École Valrhona.

Dupa ce a lucrat la Sand Hotel and Casino si Ritz-Carlton in Puerto Rico, in 2001 s-a mutat in Miami Beach unde a devenit pastry chef la Talula.

In 2009 Bashour a coordonat echipa care a participat la inaugurarea W South Beach Hotel. La scurta vreme dupa aceea a preluat comanda pe zona de patiserie de la Trump Soho Hotel. In 2011 revista Dessert Professional l-a selectat pe Bachour in Top 10 Pastry Chefs in SUA.

Antonio Bachour a fost finalist in 2011 la International Chef Congress Pasrty Competition. Acum este pastry chef la St. Regis Bal Harbour Hotel (Miami).

Sursa info: antonio-bachour.com