Placinta de conopida si turmeric este atat de aromata si se prepara atat de usor, incat este solutia perfecta pentru o masa in familie. O poti insoti cu o salata verde si/sau smantana. Ingredientele si modul de preparare, in cele ce urmeaza đŸ™‚

Placinta de conopida si turmeric

    • o conopida marisoara ~750 g
    • 10-12 felii de ceapa rosie
    • 10-12 oua de ferma
    • 200 g faina
    • 250 g parmezan ras
    • 2 lingurite de praf de copt
    • turmeric
    • rozmarin
    • busuioc
    • sare
    • piper
    • 4-5 linguri de ulei de masline
    • seminte de dovleac pentru decor

Pregateste cuptorul la 180 de grade.
Separa conopida in buchetele mici si fierbe-le maximum 10-15 minute in apa cu un praf de sare.
Trebuie sa se inmoaie usor, nu sa se flescaiasca. Scoate-le din apa, lasa-le sa se scurga. Presara rondelele de ceapa rosie cu sare foarte fina. Resturile de ceapa toaca-le fin-fin si caleste-le in ulei de masline cu ceva rozmarin maruntit. Raceste dupa ce s-au calit, apoi adauga-le in oul bine batut. Adauga si busuiocul taiat grosier.

Intr-un bol, amesteca faina proaspat cernuta, praful de copt si turmericul, apoi parmezanul pudra, sarea si piperul.

Asezoneaza generos. Conopida nu-i asa gustoasa fara sare si piper din plin. Pune oul si bate-l bine pana nu mai sunt cocoloase. Amesteca peste buchetelele de conopida.

Aseaza hartie de copt intr-o tava adanca, unge cu ulei de masline sau unt si tapeteaza cu seminte de dovleac. Aranjeaza floretele de conopida astfel incat sa nu ai spatii mari intre ele. Cand vei felia trebuie sa arate frumos. Pune deasupra rondelele de ceapa si eventual mai poti presara seminte de dovleac.

Trimite placinta la cuptor si coace-o timp de 45 de minute pana se rumeneste bine si arata frumos.

Serveste placinta racorita sau la temperatura camerei. Cu smantana sau fara.

Incearca si reteta: Chiftele de conopida