La Sanatatea in Bucate, Marius pregateste un preparat vegetarian si unul din bucataria spaniola: chiftele de conopida cu sos de usturoi si merluciu cu scoici. Ambele delicioase si usor de gatit acasa.
Fa cunostinta cu oamenii care incearca sa schimbe ceva in gastronomia romaneasca!
Urmareste canalul
Chiftele de conopida cu sos de usturoi si iaurt
- conopida
- morcov
- cartof dulce
- ceapa verde
- patrunjel
- cumin
- ulei de masline
- seminte de floarea soarelui
- seminte de dovleac
- pudra de ardei iute
- faina
- sare
- piper
Sos de usturoi si iaurt
- usturoi
- ulei
- iaurt
- lapte
- ou fiert
- sare
Maruntim cartoful dulce si morcovul, ceapa verde, desfacem buchetele de conopida si le trimitem in ordinea duritatii intr-un robot de bucatarie. Le maruntim bine. Cand avem compozitia maruntita amestecam totul cu sare, ulei de masline, cumin, piper, pudra de ardei iute si semintele prajite de dovleac si floarea soarelui. Framantam totul cu putina faina, cat sa avem o compozitie pe care sa o putem modela.
Asezam chiftelele modelate intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le stropim cu putin ulei de masline si le trimitem la copt la 190 de grade.
Pregatim sosul:
Cu un blender transformam in crema cativa catei de usturoi cu lapte si zeama de lamaie si adaugam treptat, (blendand continuu) uleiul apoi galbenusurile de la ouale fierte si iaurtul.
- merluciu
- scoici
- pudra de ardei iute
- usturoi
- ceapa
- salote
- unt
- ulei de masline
- vin alb
- lamaie
- patrunjel
- faina
- sare
- piper
Tavalim bucatile de merluciu prin faina cu sare si piper si le prajim in ulei.
Maruntim ceapa si usturoiul, le calim in ulei cu unt si adaugam vinul. Adaugam scoicile si patrunjelul maruntit, amestecam si lasam sa fiarba si sa se elibereze aromele. In tigaie vor intra si bucatile de peste. Se serveste cu paine prajita.
Incearca si retetea: Ciulama de pipote cu mamaliguta aromata
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 27 octombrie 2018: Chiftelute de conopida | Merluciu cu scoici