Ficateii de pui sunt un ingredient ieftin din care poti pregati imediat mancaruri gustoase. Marius Tudosiei gateste la Sanatatea in Bucate o salata calda cu ficatei si ficatei cu sos peri peri. Vezi retetele mai jos!
Salata calda cu ficatei
- ficatei in lapte
- faina
- otet balsamic
- unt
- ceapa rosie
- ulei de masline
- rosii cherry
- cimbru
- patrunjel
- sare
- piper
Ficateii de pui se curata si se spala in mai multe ape apoi se lasa intr-un vas cu apa, lapte si sare pentru a nu fi amari. Scoatem ficateii pe un servetel, sa se scurga, apoi ii tavalim prin faina amestecata cu sare si piper, apoi ii prajim in ulei si unt.
Pentru a insoti salata calda cu ficatei pregatim o felie de paine unsa cu unt, presarata cu cristale de sare grunjoasa si o rumenim in cuptor.
Ceapa se taie felii subtiri, se aromatizeaza cu otet balsamic, ulei de masline, sare. Se adauga ficateii, rosiile cherry si patrunjelul proaspat, netocat.
Ficatei de pui cu sos peri peri
- rosii coapte
- ardei kapia
- ardei iute
- ceapa rosie
- coaja de lamaie
- paprika afumata
- cumin
- sare
- ficatei de pui
- smantana
- zeama de lamaie
- zeama de portocala
Sosul peri peri este iute si vine din Africa centrala. Citeste si articolul: 20 de sosuri si dressinguri pe care sa le faci in casa
Cum se prepara sosul peri peri? Ceapa impreuna cu ardeiul kapia, ardeiul iute, coaja de lamaie si rosiile coapte (curatate de pielita), piper, sare, se blendeaza impreuna pana ce avem o consistenta cremoasa.
Ficateii se spala bine, se presara cu sare si apoi se prajesc cu doi-trei catei de usturoi, zeama de lamaie, sos peri peri, smantana dulce si patrunjel tocat.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 3 noiembrie 2018: Salata calda de ficatei | Ficatei de pui cu sos peri peri