
Rulada de bezea cu migdale, mango si zmeura | Piept de pui cu gorgonzola si merisoare
Laura Laurentiu (www.lauralaurentiu.ro) a pregatit la Sanatatea in Bucate retete perfecte pentru un pranz in familie sau pentru o masa de sarbatoare: rulada de bezea cu migdale, mango si zmeura si piept de pui umplut cu gorgonzola si merisoare.
Cele doua retete sunt publicate in cartea ei proaspat lansata si providential numita ‘Duminica la pranz’.
Urmareste episodul din seria #ChefTalks cu Laura Laurentiu, pe canalul de YouTube al lui Marius Tudosiei
- 5 albusuri
- 1 praf de sare
- 150 g zahar
- 150 g migdale decojite sau faina de migdale
- 2-3 linguri fulgi de migdale
- 1 lingura de amidon
- un mango
- 1 lingura zeama de lamaie sau limeta
- 150 g zmeura proaspata
- 1 lingura extract de vanilie
- 250 g mascarpone
- 200 ml smantana pentru frisca
- 3 linguri de zahar pudra
Pentru blat:
Albusurile se bat spuma cu sarea, se adauga zaharul cate o lingura si se bat in continuare pana ce s-a dizolvat. Se adauga migdalele macinate.
Se amesteca usor apoi se toarna compozitia in tava acoperita cu hartie de copt, modelandu-se cu o spatula cat sa fie intinsa intr-un strat de o grosime uniforma. Se presara cu migdalele fulgi.
Foaia se coace in cuptorul preincalzit la 160°, pana marginile devin aurii si suprafata usor bruna (~ 20-25 min. supraveghind continuu) fara a se usca prea tare. Se rastoarna cu tot cu hartia de la baza pe o alta coala de hartie de copt, curata, cu fulgii de migdale in jos. Cat blatul este fierbinte, lucrand cu mare grija, se desprinde hartia pe care s-a copt, centimetru cu centimetru.
Se ruleaza pe lungime in hartia de copt curata si se raceste complet.
Pentru crema:
Se bate branza mascarpone intr-un castron cu 2 linguri de zahar pudra si se adauga smantana pentru frisca rece, mixand pana cand se formeaza o crema consistenta. Se taie pastaia de vanilie pe lungime si se razuiesc semintele, care se adauga la crema, la fel 1 lingura de frunze de menta tocate.
Se decoreaza cu frunzulite de menta si boabe de zmeura si se presara cu 1 lingura de zahar pudra. Se raceste minimum 2 ore in frigider inainte de servire.

- 2 jumatati de piept de pui fara os dar cu tot cu piele
- 70 g branza gorgonzola
- 1 lingurita merisoare deshidratate
- 1 lingurita ulei vegetal
- 25 g unt
- 400 g zucchini
- 2 morcovi
- 1/2 lamaie
- 1 lingurita de mustar Dijon
- 1 catel mic de usturoi
- 1 lingura cu varf de menta proaspata, tocata fin
- 1 lingurita de miere/sirop de agave
- 40 ml ulei de masline extravirgin
Cartofi fondanti:
- 1 kg cartofi
- 1 lingura de ulei de masline
- 2 catei de usturoi intregi
- 3 ramurele de cimbru
- 30 g unt
- 300-400 ml de supa de pui
- sare si piper
Vezi imagini de la filmari 🙂
Lasă un răspuns