Mirela Ivascu gateste la Sanatatea in Bucate freekeh cu chiftele de berbecut si salata de sfecla si conopida.
Daca nu ai mai auzit pana acum de freekeh, afla ca este un grau dur cules verde si uscat la soare si macinat asemenea bulgurului. Il gasesti la magazinele arabesti.
Freekeh cu chiftele de berbecut
- freekeh
- ceapa
- ulei
- pastrama de berbecut
- carne de berbecut
- anason
- chimen
- seminte de pin
- supa de legume
- scortisoara
- coriandru
- sare
Freekeh se tine la umflat in apa. Se caleste ceapa si se adauga freekeh. Turnam apoi supa de legume si lasam la fiert. La final adaugam mixul de condimente macinate: anason, chimen, scortisoara, coriandru, sare si mai lasam putin pe foc.
Dupa ce luam vasul de pe foc, adaugam frunzele de coriandru si semintele de pin. Chiftelutele se coc in cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

- sfecla
- conopida
- smantana dulce
- ghimbir
- fulgi de migdale
- crema de branza
- mar
- sare
Semintele de pin se rumenesc in tigaie, apoi fulgii de migdale. Batem frisca lichida, adaugam si crema de branza, fulgii de migdale.
Conopida de marunteste si se rumeneste in tigaie (fara ulei), cu putina sare. Maruntim si sfecla rosie cubulete. Servim cu crema de frisca si branza, fulgi de migdale si muguri de pin.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 4 noiembrie 2018: Freekeh cu chiftele de berbecut | Salata de sfecla si conopida