Bacania Veche

Risotto de quinoa cu fructe de mare | Dovleac umplut cu legume si branza albastra

Sylvia Boutiere vine la Sanatatea in Bucate direct din Franta cu doua retete simple, cu gustul toamnei: risotto de quinoa cu fructe de mare si dovleac umplut cu legume si branza albastra. Incearca-le si tu acasa!

Risotto de quinoa cu fructe de mare 

  • quinoa
  • ceapa
  • tije de telina
  • unt
  • ulei de masline
  • vin alb
  • ardei rosu, verde si galben
  • smantana lichida
  • pastarnac
  • patrunjel verde
  • usturoi
  • midii
  • creveti

Quinoa se spala si se lasa la umflat 5 minute sau o fierbem in apa cu sare sau supa de legume timp de 12-15 minute.

Dupa ce avem quinoa fiarta, pregatim risotto: incalzim intr-o tigaie untul cu uleiul de masline. Maruntim cepa, ardeii, pastarnacul, telina si usturoiul si le calim in tigaia cu untul si uleiul incalzite. Le gatim timp scurt, cat sa ramana usor crocante si sa-si pastreze nutrientii. Adaugam sare si un strop de vin alb, apoi adaugam quinoa fiarta si smantana lichida. La final adaugam patrunjel verde.

Atunci cand le cumperi, midiile trebuie sa fie inchise. Daca sunt deschise inseamna ca nu sunt bune pentru consum. Inainte de a le curata, lasam midiile in apa rece cu sare, cel putin 30 de minute, pentru a se curata nisipul.

Dupa ce au stat in apa cu sare, se curata de alge cu ajutorul unui cutit.

Intr-o oala punem la topit unt. Adaugam tije de telina, putina ceapa, usturoi. Adaugam scoicile, vin alb, patrunjel. Se gatesc doua minute. Crevetii se curata si se gatesc rapid in ulei de masline.

Dovleac umplut cu legume si branza albastra

  • dovleac
  • branza albastra
  • ceapa
  • telina
  • pastarnac
  • patrunjel
  • ardei gras
  • mar
  • usturoi
  • sare

Dovleacul se taie in doua, se stropeste cu ulei de masline, putina sare si se coace in cuptor. Intr-o tigaie se calesc legumele taiate cubulete si o parte din pulpa de dovleac copt. Adaugam si bucatele de mar si lasam cateva minute pe foc. Cu aceasta compozitie vom umple cele doua jumatati de dovleac copt. La final presaram branza sfaramata si trimitem cateva minute la cuptor.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 21 octombrie 2018: Risotto de quinoa cu fructe de mare | Dovleac umplut cu legume si branza albastra

Urmareste un episod din seria #ChefTalks cu Sylvia Boutiere pe canalul 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *