Bacania Veche

Ciorba de dovlecel cu lapte batut | Galbiori in unt cu piure de cartofi si galbenus

Marius pregateste la Sanatatea in Bucate doua retete grozav de gustoase, pe care le poti face acasa in doi timpi si trei miscari: ciorba de dovlecel cu lapte batut (o reteta culeasa din piata. Da! #mergilapiata Acolo gasesti si ingrediente si retete:)) si galbiori in unt cu piure de cartofi si galbenus (o reteta din Tara Bascilor)

Fa cunostinta cu oamenii care incearca sa schimbe ceva in gastronomia romaneasca!

Urmareste canalul 

Ciorba de dovlecel cu lapte batut

  • dovlecel
  • lapte batut
  • ceapa
  • ulei
  • supa de legume
  • faina
  • marar
  • sare

Punem niste apa cu sare la fiert. Curatam dovleceii si le indepartam miezul cu seminte apoi ii taiem cubulete mari si ii adaugam in oala. Nu ii lasam prea mult la fiert ca sa nu le stricam textura. Ii scurgem.

Pregatim un rantas. Maruntim ceapa si o calim in ulei la foc foarte mic. Adaugam putina faina si amestecam, tot pe foc mic, apoi stingem cu un strop de supa si presaram sare.

Peste dovleceii scursi turnam laptele batut, rantasul, amestecam si punem oala pe foc sa mai fiarba cateva minute. La final adaugam marar proaspat, tocat.

Incearca si retetele: Puricei cu rosii | Tocana din dovlecei

Galbiori in unt cu piure de cartofi si galbenus

  • galbiori
  • cartofi
  • smantana
  • crema de branza cu trufe
  • lapte
  • unt
  • sare

Cartofii se fierb in apa cu sare. Spre final adaugam lapte si mai lasam la fiert. Cand cartofii sunt fierti scurgem zeama in care au fiert si o pastram.

Zdrobim cartofii, adaugam unt si cate putin din zeama calda pastrata, sare si o lingura de crema de branza cu trufe .

Intr-o tigaie incalzim putin ulei de masline cu unt si rumenim doua salote taiate in bucati mari, pentru a aromatiza uleiul in care vom praji galbiorii. Presaram sare si piper. Confiem galbenusul in ulei cald.

Strecuram piureul printr-o sita fina si deasupra asezam galbiorii prajiti si galbenusul.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 20 octombrie 2018: Ciorba de dovlecei cu lapte batut | Galbiori in unt cu piure de cartofi si galbenus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *