Camelia Juganaru pregateste la Sanatatea in Bucate doua retete bune de pus in camara: gogosari in sos de mustar si dulceata de gutui cu ghimbir

Dulceata de gutui cu ghimbir

  • 1 kg de gutui
  • 300 gr zahar
  • zeama de lamaie
  • radacina de ghimbir

Gutuile se taie cubulete. La fel si radacina de ghimbir. Stropim gutuile maruntite cu zeama de lamaie.

Intr-o oala punem la fiert apa cu zaharul pana ce avem un sirop legat. Adaugam gutuile, ghimbirul si lasam la foc domol, sa se lege. Amestecam din cand in cand.

Daca nu ai timp sa prepari dulceata acasa, o gasesti pe rafturile din Bacania Veche (str. Barbu Vacarescu 49) sau o poti comanda din pravalia online.

Gogosari in sos de mustar

  • 1 kg gogosari
  • 100 gr mustar
  • 100 gr zahar
  • 100 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • foi de dafin
  • piper boabe

Gogosarii se taie felii. Din mustar si ulei facem un soi de maioneza, amestecand bine cu ajutorul unui tel. Adaugam otetul treptat si vom obtine un sos lichid. Incorporam si zaharul amestecand bine si punem cratita pe foc. Cand se incalzeste sosul adaugam gogosarii taiati si mirodeniile si lasam pe foc pana ce gogosarii se inmoaie usor dar raman crocanti.

Comanda online Gogosari in sos de mustar 

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 14 octombrie 2018: Gogosari in sos de mustar | Dulceata de gutui cu ghimbir