Mihaela Sava (aka Prajiturela) a pregatit la Sanatatea in Bucate doua retete delicioase, grozave intr-o zi de toamna: pere posate in must si grilled cheese sandwich.

Pere posate in must

  • 4 pere curatate de coaja
  • 1 l must
  • 2 oua
  • 2 linguri melasa de zahar
  • 1 ingura amidon
  • nuci
  • scortisoara
  • anason stelat
  • 4 boabe ienupar
  • 2 seminte de cardamom
  • un strugure cu tot cu ciorchine

Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Curatam perele si le lasam intregi, cu codita. Le fierbem in must cu mirodenii (scortisoara, anason, ienupar, cardamom)

Ouale se bat cu melasa (sau zahar) si amidon. Peste oua se adauga mustul in care au fiert perele, dupa ce a fost strecurat si se amesteca pana ce obtinem o crema fina. Strugurii intregi se pun la copt.

Grilled cheese sandwich

  • 4 felii de paine
  • 1 cub de unt
  • o para
  • 100 gr branza de capra
  • 2 felii de branza Gouda
  • 2 bucati mozzarella
  • 3 felii de prosciutto cotto
  • 2 lingurite dulceata de ardei iute
  • frunze de salata

Ungem feliile de paine cu unt pe ambele parti. Perele se taie felii subtiri si se aseaza intre feliile de paine impreuna cu branza, prosciutto, dulceata de ardei iute, frunze de salata. Rumenim in tigaie sandwich-ul presandu-l.

Incearca si alte retete: Rulada cu ganache de ciocolata | Supa dulce de fructe 

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 7 octombrie 2018: Grilled Cheese sandwich | Pere posate in must