Pentru ca primavara a explodat cu verde peste tot, o ciorba de verdeturi e binevenita! I-am adaugat oua si smantana afumata ca sa ne aduca aminte de ciorbele cu afumatura.

Ingredientele si modul de preparare sunt mai jos

Ciorba de verdeturi de primavara cu ou si smantana afumat

In cateva linguri de ulei caleste morcovul maruntit, partea mai alba de la ceapa si usturoi, impreuna cu cotoarele de la stevie, leurda si celelalte frunze care au tija.
Stinge cu apa simpla, da un clocot.

Cand e in fierbere, adauga pe rand frunzele verzi maruntite, in functie de duritatea lor: mai intai stevia, apoi macrisul si leurda, cozile de ceapa si usturoi si la final untisorul, mararul, patrunjelul si leusteanul.

Cand ciorba inca fierbe, sparge inauntru oua intregi, astfel incat sa se gateasca din caldura supei.

Afuma niste smantana sub un clopot si pune o lingura in farfurie. Socoteste cate un ou pe portie.

Incearca si retetele de: Gnocchi cu leurda si marcis | Ciorba de spanac