Ficatul este un ingredient ieftin din care poti face o multime de bucate grozave.  La Sanatatea in Bucate, Marius a gatit ficatul de curcan parfumat cu frunze de dafin si mangaiat cu unt, toate imprietenindu-se vreo trei ore sous-vide. Garnitura, la fel de simpla si gustoasa:  un confit dulceag de ceapa si praz complimentat la final cu un strop de must copt. Un festival de arome!

Incearca si tu reteta de ficat de curcan si confit de ceapa si praz!

Ficat de curcan si confit de ceapa si praz 

  • o caserola cu ficat de curcan
  • un pachet de unt
  • 2-3 cepe
  • 1 tija de praz
  • ulei
  • usturoi intreg
  • frunze de dafin

Ficatul se spala, se aseaza intr-o punga cu frunzele de dafin si o jumatate de pachet de unt. Se gateste sous-vide timp de 3 ore la o temperatura de 64 de grade.

Dupa ce s-a gatit, ficatul se taie cubulete si se trage intr-o tigaie cu unt si putin usturoi.

Confit de ceapa si praz 

Intr-o tigaie se incalzesc untul si uleiul. Se adauga ceapa si prazul maruntite si se calesc la foc mic. Se adauga si 1-2 catei de usturoi si spre final un strop de must copt (petimezi)

 

Ficat de curcan si confit de ceapa si praz
Ficat de curcan si confit de ceapa si praz

Incearca si: Scrumbie afumata cu crema de dovleac