Petimezi este un sirop recunoscut ca fiind cel mai vechi indulcitor natural din lume. Vorbim despre un sirop concentrat, 100% natural, din struguri (sau din rodie), cu un gust profund de caramel, obtinut printr-un procedeu traditional grecesc.
Totul incepe cu un must proaspat, fiert in vase imense, vreme de ore intregi, strecurat, apoi fiert din nou, iar strecurat, iar fiert si tot asa timp de trei zile si trei nopti, pana ce ramane melasa pura. Nimic strain, nimic daunator nu e adaugat. Nu zahar, nu colorant. Ramane esenta strugurilor, o reductie de fericire.
La capitolul nutrienti, petimezi se poate compara cu mierea pentru ca acest sirop este bogat in anti-oxidanti, vitamina A, C, si B, si minerale (potasiu, fier, calciu si magneziu).
- dressing pentru salate – amestecat cu otet din vin sau zeama de lamaie si ulei de masline
- bun acompaniament pentru branza si iaurt
- indulcitor pentru ceai
- adauga petimezi si mirodenii peste carnea de porc sau pui inainte sa o dai la cuptor si vei obtine o crusta delicioasa
- da un gust divin somonului si crevetilor
- topping pentru clatite, orez cu lapte sau orice vrei sa fie indulcit
Text: Raluca Constantin