Tu stii ce mananca la scoala copilul tau? Din punct de vedere nutritional, varietatea este esentiala in alimentatia copiilor. Daca la scoala sau la gradinita copilul mananca orez si cartofi, acasa el are nevoie sa se bucure de alte gusturi. Copiii trebuie sa experiementeze, sa descopere ingrediente si arome naturale.
Nutritionistul Alina Stoica a pregatit in emisiunea Sanatatea in Bucate un meniu sanatos pentru copii, din ingrediente la indemana oricui.
Supa de legume radacinoase
Ingrediente
- morcovi
- telina
- patrunjel
- pastarnac
- sfecla
- dovlecel
- ceapa
- apa
- sare
Se spala, se curata si se taie legumele in forme diferite pentru a obtine in farfurie un aspect cat mai tentant pentru cei mici. Se pun la fiert cu sare.
Peste cu piure de dovlecel si conopida
Ingrediente
- peste file
- sare
- piper rosu
- busuioc
- cimbrisor
- conopida
- dovlecel
- unt
Putina sare, boabe de piper rosu, busuioc, cimbrisor se piseaza intr-un mojar. Se adauga putin ulei de masline.
Se ung fileurile de peste cu pasta de ierburi, se aseaza intr-o tava si se da cateva minute la cuptor.
Pentru piure se spala conopida si dovlecelul, se taie in bucati si sa pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, legumele se blendeaza cu unt si sare pana ce se obtine un piure fin.
Budinca de chia
Budinca de chia este un preparat simplu si echilibrat din punct de vedere nutritiv. Poate fi servita dimineata in loc de mic dejun sau ca gustare, in timpul zilei.
Semintele de chia au un aport mare de proteine si colagen, actioneaza repede la nivel articular in perioadele de crestere.
Ingrediente:
- lapte de migdale
- seminte de chia
- fructe uscate
- dulceata fara zahar
Intr-un pahar cu lapte de migdale se amesteca 6 lingurite de seminte de chia. Amestecam pana ce semintele de chia devin gelatinoase. Se adauga si fructele uscate. Budinca se aseaza in straturi, cu dulceata.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate – 23 octombrie 2016 supa de radacinoase | peste cu piure de conopida si dovlecel | budinca de chia |