Pe 4 septembrie 2010 am deschis pentru prima data poarta mica, verde, a Bacaniei Vechi. Pe 24 septembrie, adica la 3 saptamani dupa, faceam o „deschidere oficiala”, anuntam pe toata lumea, invitam prieteni reali si prieteni virtuali. Eram sfarsit dupa 9 luni de santier, dar plin de speranta. Nu stiu de ce, dar stiam ca o sa insemne ceva locul asta, ca o sa conteze atat pentru viata mea cat si pentru viata celor din jurul meu.

Usor n-a fost, dar aparent am facut greseli destul de mici incat sa nu ne fie fatale. Pentru ca e cert ca am mai si gresit. In acelasi timp, mi-e clar ca am facut si ceva bine, astfel incat suntem inca pe picioare. Bune sau rele, sa stiti ca ne-am straduit si pentru unele si pentru altele. Si-am tras tare, uneori in detrimentul timpului petrecut cu familiile noastre, dar perfect constienti de faptul ca aveam – si avem inca – o misiune destul de clara in legatura cu mancarea.

6 ani au trecut de-atunci, am facut multe modificari inauntru in rastimpul asta, din pacate unele au fost facute de nevoie. Si-asa am ajuns sa avem o bacanie crescuta ca o favela: azi mai pui ceva, maine altceva, peste sase luni – mai construiesti unele dependinte. đŸ™‚ Oricat de bine le-ai face, tot nu se potrivesc ca si cum ar fi facute dintr-o bucata.

Asa ne-am hotarat sa redecoram Bacania Veche. Design nou, aer nou, nuante si texturi noi, grefate pe ceea ce-aveam deja!

Doua luni a durat, dar sunt ferm convins ca o sa va placa rezultatul. Toata perioada asta n-am avut in cap decat un lucru: sa va fie voua mai bine, iar in asta intra, la pachet, si „cum sa fim noi mai rapizi”, cum sa ne miscam mai eficient sau cum sa acoperim mai rapid nevoile pe care le-ati putea avea.

Asa ca am schimbat si sistemul in care ne tinem stocurile, casa de marcat, etichetele de pe borcane – inclusiv cele care vin de la producatorii mici primesc la noi coduri de bare –  asta ca sa se potriveasca unui nou gadget pe care il lansam odata cu #redeschiderea: magazinul online. Pentru ca multi dintre voi ar vrea, de la distanta, sa se bucure de rezultatul efortului nostru. Inutil sa va spun ca el va fi o unealta buna pentru cei care locuiesc in afara si vor sa-si bucure familiile ramase in tara cu tot felul de bunatati.

Si, ca sa nu o mai lungesc, odata cu ele am pornit si site-ul asta, care nu o sa fie doar un site de companie, ci o sa fie o mana de ajutor pentru cei care vor informatii corecte despre cum ar putea sa manance mai bine. Tocmai te plimbi prin el, asa ca nu mi-e greu sa te rog sa il privesti ca pe un inceput (pentru ca asa si e). O sa construim in el, o sa adunam informatiile care ni se par noua importante, vom apela des la voi sa stim ce anume v-ar putea interesa. Dar nu l-am vrut un site chior, ci unul util si informativ. Evident, in parte el o sa vorbeasca despre ce mai facem noi cu proiectele noastre, dar n-as vrea sa va asasinez cu asta. O sa va povestim despre ce mai gatim pentru gradinite, ce retete mai filmam, pe unde mai povesteste lumea despre noi sau ce proiecte speciale mai facem.

Marius Tudosiei, bacanul vostru