Sosul asta este grozav de gustos si se face rapid. Practic, daca soarta iti ofera trufe, mai ai nevoie doar de cateva ingrediente si de un blender 🙂
Ingrediente:
- salota
- usturoi
- praz
- ulei de nuca
- smantana dulce
- trufe negre
Cum prepari:
Pentru reteta asta e musai sa folosesti un ulei de nuca presat la rece. Nu de alta, dar sa simti ca mananci ceva nobil. Asadar, se pune putin uleiul de nuca la incalzit intr-o tigaie.
Se taie fin prazul, salotele si usturoiul si se pun la calit in uleiul de nuca. Se toarna peste ele un pahar prosecco si se lasa pe foc sa scada.
Se adauga smantana si se mai lasa pe foc pana se ingroasa putin. La sfarsit, pentru un ultim clocot, se adauga trufele tocate grosier. Se da tigaia deoparte si se blendeaza pana ce obtii un sos aproape fin. Si gata.
Sosul acesta este ideal pentru paste late (tagliatelle, pappardelle) si partea cea mai buna este ca se poate pastra si o saptamana in frigider, intr-un vas inchis bine.
Sa te bucuri de gust!

Citeste si Povestea trufelor