Orez cu sepie si fenicul este o reteta pe care am cules-o din vacanta mea in Serifos, locul unde feniculul era la loc de cinste in placinte si chiar in chiftele.
Reteta asta este foarte simplu de pregatit si este plina de savoarea Greciei.
Ingrediente:
- sepie
- orez
- fenicul
- ceapa
- usturoi
- vin alb
- sare
- piper
Taie ceapa marunt si pune-o la calit intr-o tigaie. Taie partea alba a feniculului in fasii si adaug-o in tigaie peste ceapa care s-a calit deja vreo 2 minute. Amesteca din cand in cand pana se inmoaie feniculul.
Curata sepia si tai-o in bucatele. Adauga in tigaie usturoiul taiat marunt si apoi bucatile de sepie.
Se lasa cateva minute, apoi se toarna un pahar de vin alb peste toate ingredientele din tigaie. Se lasa sa scada putin apoi se adauga orezul care a stat putin in apa. Se mai lasa pe foc vreo doua minute apoi se da la cuptor la 190 de grade pana ce se gateste orezul.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate – 15 octombrie 2016 |orez cu sepie si fenicul|ragu de capere|