Starurile retetei de astazi sunt pipotele de curcan. Ingrediente accesibile, farfurii simple dar savuroase. Vei vedea cat de usor si de gustos poti gati cu aceste ingrediente ieftine pe care le gasesti in orice magazin.
Pipote de curcan cu mamaliga cremoasa
- o caserola cu pipote de curcan
- usturoi
- vin alb
- cimbru
- ulei de floarea soarelui
Pentru mamaliga
- 200 g faina de porumb
- 200 ml lapte
- apa
- 1/2 lingurita sare
- 30 g unt
- branza maturata
- ulei de floarea soarelui
Pipotele se spala bine si se aseaza intr-o punga impreuna cu usturoiul, vinul, cimbrul si uleiul de floarea soarelui. Punga se sigileaza si se introduce in vasul aparatului sous-vide care are marea calitate de a mentine temperatura apei constanta pe tot parcursul gatirii.
Sous-vide este un procedeu de gatire in baie de apa, mentionat prima data in 1799. Metoda a fost folosita in 1974 de catre Chef-ul francez Georges Pralus pentru a gati foie gras.
Pipotele se gatesc la 68 de grade timp de 4 ore si jumatate, apoi la 64 de grade timp de o ora, ca sa devina moi si delicioase.
Dupa ce s-au gatit, se scot pipotele din punga, se feliaza subtire si se servesc asezate artistic 🙂 pe o mamaliga cremoasa pregatita cu lapte, unt si branza maturata.
Incearca si reteta: Ficat de curcan si confit de ceapa si praz
