Stiai ca … prin metoda de gatire sous-vide poti obtine o friptura frageda, zemoasa, fara a exista riscul supra-gatirii sau uscarii ei? Vezi mai jos reteta de Cotlete de vitel sous-vide cu piure de spanac!
Sous-vide este un procedeu de gatire in baie de apa, mentionat prima data in 1799. Metoda a fost folosita in 1974 de catre Chef-ul francez Georges Pralus (Restaurant Troisgros) pentru a gati foie gras.
Gatitul sous-vide are avantajul de a mentine toate proprietatile alimentelor si de a le gati in sucurile lor, ceea ce le face deosebit de savuroase.
La Sanatatea in Bucate, Marius a gatit cotlete de vitel sous-vide cu piure de spanac si oul de 64 de grade cu piure si ridichi murate < – Reteta

- 4 cotlete de vitel cu os 350-400 g bucata
- rozmarin
- salvie
- usturoi
- sare
- piper
Cotletele de vitel se condimenteaza cu sare si piper si se introduc in punga impreuna cu salvia, rozmarinul si usturoiul. Se videaza si se lasa 6 ore la 65 de grade in aparatul de gatit sous-vide.
Dupa ce s-au gatit, cotletele se scot din punga si se trag rapid in tigaie cu unt, doi catei de usturoi, o crenguta de cimbru proaspat.
Pentru garnitura de spanac folosim ~1kg spanac proaspat si o legatura de patrunjel. Le blansam impreuna, le scurgem bine si le blendam cu unt, usturoi. Condimentam cu sare, piper si nucsoara.
Citeste si despre: Un restaurant romanesc in top 5 restaurante din Paris