Scrumbie afumata cu crema de dovleac – o alaturare sarat-dulce care te va cuceri de la prima degustare. Reteta a fost pregatita de Chef Deni Carculea, licentiata in stiinte gastronomice si arta culinara la Basque Culinary University din Spania.

Scrumbie afumata cu crema de dovleac 

  • scrumbie afumata
  • dovleac placintar
  • dovleac butternut squash
  • ulei de masline
  • usturoi
  • praz
  • cardamom
  • scortisoara
  • sare
  • piper
  • microplante de mustar si rucola de la Microgreens Romania

Dovleacul placintar se feliaza, se stropeste cu putin ulei de masline si se presara sare apoi se coace la cuptor.
Cand s-a copt se blendeaza cu tot sucul din tava si putin stock de legume : cuptor, sare, ulei de masline, blender cu tot cu sucul din tava si putina apa sau stoc de legume. Dovleacul peanut se taie cubulete, prazul si usturoiul se maruntesc.

Intr-o tigaie cu putin ulei de masline se adauga usturoiul, batonul de scortisoara, doua pastai de cardamom, prazul maruntit. Cand s-a inmuiat prazul, se adaga dovleacul cubulete si o parte din crema de dovleac. Se amesteca incet si se lasa pe foc 5 minute, pana la fierbere. Se da deoparte sa se racoreasca.

Se monteaza cu piureul de dovleac la baza, dovleac peanut si scrumbia afumata incalzita la torta.

Mixul de microplante poate deveni ingredient-condiment daca il stropesti cu un sos vinegreta (otet balsamic, ulei de masline, mustar de Dijon, putin usturoi, sare, piper)

Aici gasesti mai multe idei de sosuri si dressinguri pe care le poti face in casa 

La Sanatatea in Bucate, Deni Carculea a pregatit si Cozi de curcan cu orez cremos

Incearca si reteta: Salata nemteasca de cartofi cu scrumbie de Dunare afumata