Deni Carculea a revenit in Romania dupa ce vreme de 13 ani a locuit si gatit in unele dintre cele mai bune restaurantele din Spania (El Celler de Can Roca – 3 stele Michelin si restaurantul Dos Cielos– 1 stea Michelin)
Deni este licentiata in stiinte gastronomice si arta culinara la Basque Culinary University din Spania. In curand isi va deschide in Bucuresti un restaurant cu specific spaniol.
La Sanatatea in Bucate, Deni pregateste doua retete inedite, din ingrediente ieftine: cozi de curcan cu orez cremos si scrumbie afumata cu crema de dovleac <– Reteta!
Cozi de curcan cu orez cremos
- cozi de curcan
- ulei
- ceapa
- usturoi
- ardei dulci uscati
- sare
- orez cu bobul rotund
- stock de curcan
Pentru marinada:
- busuioc
- oregano
- usturoi
- ulei de masline
- lamaie sau otet
Cozile de curcan se pun in apa rece, se spala si curata foarte bine. Se lasa in apa rece cu sare granjoasa. Se rumenesc la foc iute in tigaie sau se gatesc la sous-vide.
Se pregateste o marinada din busuioc, oregano, usturoi, ulei de masline, lamaie. In aceasta marinada se tavalesc bine cozile de curcan apoi se trimit in cuptor la 180 de grade pentru 1,5 – 2 ore.
Dupa ce s-au gatit, se desprinde toata carnea de pe os si se condimenteaza cu vinagreta ramasa.
Cum pregatesti stock-ul de curcan: se rumenesc bine oasele de curcan si legumele la cuptor. Se fierb impreuna intr-o oala cu apa aproximativ doua ore, apoi se strecoara.
Incearca si reteta: Inimi de curcan cu miere
Orezul cremos se pregateste astfel:
Intr-o tigaie cu putin ulei, caleste usturoiul, ceapa si ardeii. Cand s-au inmuiat toate se blendeaza toata compozitia.
Intr-o tigaie curata se caleste orezul simplu, in putin ulei pana ce boabele de orez devin translucide. Se adauga peste acest orez compozitia blendata inainte, dupa care se stinge cu stoc si se lasa la foc iute pana ce fierbe, apoi domolim focul si mai lasam sa se gateasca aproximativ 15 minute.
Alte retete pregatite de Marius la Sanatatea in Bucate, AICI!