Ostropel de pui, ciulama, pastrama de vita cu trufe, mamaliga cu smantana, sarmale, pastrav cu piure, papanasi. Sunt bucate ce cuceresc din ce in ce mai multi, rafinati si pretentiosi critici culinari din Paris.

Sufla vant proaspat peste gastronomia romaneasca? Da! Se pare ca asta se intampla la IBRIK, un mic restaurant din Paris.

Restaurantul in care gatesc doi tineri Chefi romani, Bogdan Alexandrescu (aka Dex) si Ovidiu Malisevschi, a fost numit recent de revista Vogue in Top 5  restaurante ale momentului din Paris  si in decembrie 2018 a fost mentionat in LeFigaro – 20 best tables in Paris & 10 extra’s.

Bogdan Alexandrescu, cunoscut drept Dexter, finalist in primul sezon Masterchef Romania, este din Cluj si a studiat la l’Ecole Pratique des Hautes Etudes du Goût din Paris.

Ovidiu Malisevschi este din Bucuresti, a studiat la Cordon Bleu si a facut un stagiu de pregatire cu Frederic Simonin si unul in restaurantul Anne-Sophie Pic, La Dame de Pic, din Paris.

Citeste si despre #newromanianfoodmanifesto

Sursa foto: www.facebook.com/ibrikparis