Doru Panaitescu, un pasionat de calatorii si gatit in natura, a adus la filmarile pentru Sanatatea in Bucate o tigaie din fonta si un disc. Ce-a gatit in ele? Doua retete spectaculoase: 0 „tocana de bureti” (de fapt o tocana de maruntaie de miel. Denumirea vine de la aspectul spongios al organelor) si inimi de curcan cu miere.

Urmareste un scurt interviu din seria Professional Talks cu Doru Panaitescu 

Tocanita de bureti

  • organe de miel (inima, ficat, rinichi, plamani)
  • ardei rosu
  • ceapa
  • ulei
  • piper
  • foi de dafin
  • usturoi
  • vin
  • patrunjel
  • sare

Mai intai se spala si se maruntesc organele si se pun la prajit in tigaia de fonta incinsa. Se scot in alt vas, apoi, in aceeasi tigaie, se pun la calit in ulei de masline legumele – ardei rosu si ceapa – taiate rondele.

Adaugam piper boabe proaspat rasnit si frunze de dafin, mai lasam putin pe foc sa se inmoaie legumele si punem din nou in tigaie organele, sa se mai gateasca impreuna.

Adaugam vin si cativa catei de usturoi. Spre final presaram patrunjel verde.

Inimi de curcan cu miere

    • inimi de curcan
    • morcovi
    • ceapa
    • radacina de patrunjel
    • miere
    • salvie
    • peperoncino
    • ardei uscat
    • fenicul uscat
    • tarhon verde

Inimile se taie fasii. Morcovii si radacina de patrunjel se taie si ele bastonase.

Incingem ulei de floarea soarelui in care rumenim bastonasele de morcovi si patrunjel. Adaugam inimile si ardeiul uscat, maruntit, salvie apoi seminte de fenicul cu peperoncino zdrobite in mojar. Spre final adaugam si tarhon verde si miere de tei.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 17 iunie 2018 – invitat Doru Panaitescu