Nu stii ce sa mai gatesti? Poate ca-ti sunt de ajutor doua retete simple, de vara, cu ingrediente de sezon: supa rece de tomate si patisoni umpluti cu orez si legume. Retetele, mai jos.

Supa rece de tomate
- tomate
- ceapa
- usturoi
- ardei gras
- ardei kapia
- ardei iute
- capere in otet
- ulei de floarea soarelui presat la rece
- tarhon proaspat
- leustean
- sare
Pentru a indeparta mai usor pielita rosiilor, le oparim apoi le scoatem intr-un bol cu apa rece. La supa vom folosi numai pulpa rosiilor, nu partea cu seminte.
Ceapa si usturoiul se coc putin la cuptor la 220 de grade, cat sa se inmoaie. Le vom folosi la final, pentru decor.
Ardeiul dulce, cel kapia si cel iute se taie bucati. La fel si ceapa. Adaugam si 4 catei de usturoi si capere in otet. Blendam totul pana ce obtinem o crema de rosii aromata.
Ulei de floarea soarelui presat la rece, cu tarhon proaspat, usturoi, leustean si sare se blendeaza si obtinem un ulei aromat pe care il putem adauga deasupra supei in momentul servirii.

Patisoni umpluti
- dovlecei patison
- ulei
- cartofi violet
- menta proaspata
- orez
- rosii
- ceapa verde
- sare
- piper
Citeste si articolul: Patison. Patisoni
Patisonii se decupeaza si se scobesc/curata de miez cu ajutorul unei linguri. Miezul de patison se gateste cu putin ulei de nuca, putina ceapa verde, cu miezul de la rosii si putin orez. Se asezoneaza totul cu sare, piper, oregano si frunze de menta (toate maruntite in mojar) si se mai adauga zeama de la rosii sau apa. Spre final adaugam si codite de ceapa verde, maruntite.
Umplem patisonii cu umplutura pregatita, ii asezam intr-o tava, ii stropim cu putin ulei de masline, presaram putina sare, si-i trimitem in cuptor.
Incearca si reteta de: Rosii prajite cu galuste din mamaliga
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatea in bucate din data de 16 iunie 2018: Gazpacho de tomate | Patisoni umpluti