Invitat la Sanatatea in Bucate este Chef Raul Vidican – printre primii clasati in competitia Young Chef San Pellegrino.

Raul lucreaza de la 18 ani in bucatarie si, la cei 25 de ani pe care ii are acum, are o experienta bogata si creativitate fara limite.

Urmareste si interviul Chef Talks cu Raul Vidican!

Panna cotta cu rubarba

  • smantana 800 ml
  • gelatina 10 g
  • rubarba
  • zahar  100 g
  • vanilie
  • vin rosu

Incearca si reteta de Panna Cotta sarata

Smantana se incalzeste intr-o tigaie impreuna cu zaharul. Nu se fierbe. Adaugam si extract de vanilie si gelatina. Amestecam rapid cu un tel. Turnam compozitia in boluri si dam la frigider sa se inchege. Intre timp pregatim sosul de rubarba: intr-o tigaie topim zaharul si stingem cu vin rosu. Tijele de rubarba se taie in bucati mari si se adauga in tigaie peste siropul de zahar. Se lasa la foc mic unul-doua minute pana ce se inmoaie putin bucatile de rubarba.

Rubarba – ce este si ce facem cu ea?

Biban de mare cu sparanghel si capsuni

  • biban de mare
  • sparanghel
  • ceapa
  • cartofi
  • ulei de masline
  • verdeata
  • unt
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • capsuni

Pentru garnitura, cartofii se fierb si se taie cubulete marunte. Caperele se maruntesc, la fel si ceapa. Se calesc impreuna cateva minute si se stropesc cu zeama de lamaie.

Facem un sos din vin, otet si caviar: intr-o tigaie turnam vinul si otetul si le lasam sa scada, adaugam putina smantana si caviarul si amestecam.

Fileurile de peste se rumenesc in unt si ulei de masline, la foc mic. In aceeasi tigaie tinem si sparanghelul unul-doua minute. Risotto cu suc de sparanghel presat la rece

Se monteaza pe farfurie mai intai sosul, salata de cartofi si capere, sparanghelul si pestele. Pentru decor, Raul a folosit capsuni.

Incearca si alte retete cu sparanghel

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 3 iunie 2018 – invitat Raul Vidican