„Ce-ar fi daca?” Asta-i intrebarea care ne calauzeste-n viata. Pentru ca suntem in sezonul sparanghelului si-l avem crescut local, aproape de noi, intrebarea de astazi a fost: „Ce-ar fi daca am face un risotto cu suc de sparanghel presat la rece?!”

A iesit un risotto primavaratic, colorat si innebunitor de gustos. Daca vrei sa-l incerci, iata reteta mai jos:

Risotto cu suc de sparanghel presat la rece

  • sparanghel proaspat
  • suc de sparanghel presat la rece
  • orez arborio
  • parmezan
  • smantana
  • unt
  • prosecco
  • salote
  • usturoi
  • sare

Pune intr-o tigaie unt si putin ulei de masline la incalzit si cand sfaraie, adauga salotele si usturoiul maruntite. Stinge cu un strop de prosecco (cam 3 linguri). Amesteca. Adauga orezul. Amesteca. Mai toarna putin prosecco, sa bolboroseasca si orezul fericit. Amesteca. Treptat, toarna si sucul de sparanghel presat la rece (il faci simplu, din coditele de sparanghel).

Taie tijele de sparanghel in rondele fine si adauga-le si pe ele in tigaie. Satura-le pe toate cu smantana dulce si trezeste-le aromele cu putina sare (nu prea multa, pentru ca si parmezanul e sarat) si razuieste parmezan din belsug.

Incearca si alte retete cu sparanghel romanesc