Red mustard sau mustarul rosu face parte din familia cruciferelor si este ruda cu broccoli si varza. Varietatile de red mustard sunt Osaka Purple mustard si Japanese Giant Red mustard.

Aceasta plantuta este un superaliment, sursa grozava de antioxidanti, fibre, vitamine (A, C si K), minerale si fitonutrienti esentiali pentru organismul uman.

Frunzele sunt suculente si fragede atunci cand sunt tinere, cu note fine piperate. La maturitate aromele devin mai robuste, cu note picante puternice, de usturoi si mustar. Solul si temperatura influenteaza direct aroma acestei plante si nivelul ei de iuteala.

In functie de maturitate, frunzele pot fi folosite in diverse preparate de la salate pana la garnituri pentru carnea de porc, peste la abur, miel, in sosuri, cu branza maturata, impreuna cu mirodenii precum: marar, usturoi, fenicul. coriandru.

Red Mustard este o planta importanta in bucataria chineza si indiana, unde sunt folosite in special frunzele mature, cu o aroma intensa. Bucatariile din Europa utilizeaza in special varianta tanara a acestei plante, in salate sau chiar microplanta de red mustard – Microgreens Romania, inclusiv in sandwich-uri.

Red Mustard cultiva si prietenii de la Microferma ecologica Biodumbrava

Sursa info: http://www.specialtyproduce.com, https://bonnieplants.com

Sursa foto: Microgreens Romania, Biodumbrava 

Citeste si despre Hasmatuchi