Red mustard sau mustarul rosu face parte din familia cruciferelor si este ruda cu broccoli si varza. Varietatile de red mustard sunt Osaka Purple mustard si Japanese Giant Red mustard.
Aceasta plantuta este un superaliment, sursa grozava de antioxidanti, fibre, vitamine (A, C si K), minerale si fitonutrienti esentiali pentru organismul uman.
Frunzele sunt suculente si fragede atunci cand sunt tinere, cu note fine piperate. La maturitate aromele devin mai robuste, cu note picante puternice, de usturoi si mustar. Solul si temperatura influenteaza direct aroma acestei plante si nivelul ei de iuteala.

Red Mustard este o planta importanta in bucataria chineza si indiana, unde sunt folosite in special frunzele mature, cu o aroma intensa. Bucatariile din Europa utilizeaza in special varianta tanara a acestei plante, in salate sau chiar microplanta de red mustard – Microgreens Romania, inclusiv in sandwich-uri.
Red Mustard cultiva si prietenii de la Microferma ecologica Biodumbrava
Sursa info: http://www.specialtyproduce.com, https://bonnieplants.com
Sursa foto: Microgreens Romania, Biodumbrava
Citeste si despre Hasmatuchi