Irina Hristu este invitata la Sanatatea in Bucate, cu doua retete extrem de simple si gustoase: o panna cotta sarata, din branza de capra, si un desert: pere posate in crumble.
Panna Cotta sarata
- 250 ml smantana grasa lichida
- 100 gr branza de capra
- 100 ml lapte
- 250 gr iaurt de capra
- gelatina
- sfecla rosie fiarta
- 50 gr nuci
Dizolvam gelatina in lapte rece. Intr-un vas amestecam laptele cu branza de capra si iaurtul de capra, sare si piper. Punem vasul pe foc, lasam sa se incalzeasca si incorporam gelatina. Turnam compozitia in forme si dam la frigider minimum patru ore. Sfecla rosie se taie cubulete marunte si se amesteca cu nucile maruntite, hrean ras, sare, piper si ulei de masline. Vom obtine o salata gustoasa cu care vom servi panna cotta.
Pere posate cu crumble
- 2 pere
- 1 baton de scortisoara
- 3 cuisoare
- anason stelat
Crumble:
- 100 gr faina
- 50 gr zahar brun
- 60 gr unt
- 60 gr ciocolata neagra
- 1 lingura cacao
- 2 linguri cafea macinata
- 50 gr alune de padure
Perele se curata de coaja si se fierb in apa cu condimente (scortisoara, cuisoare, anason stelat) cafea si zahar.
Pentru crumble maruntim ciocolata si alunele de padure. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Se amesteca zaharul, faina, pudra de cacao si untul, apoi adaugam si ciocolata si alunele.
Se ung formele cu unt si in mijlocul fiecarei forme asezam cate o para. In jur asezam compozitia de crumble.
Trimitem formele in cuptor la 180 de grade.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 3 ianuarie 2016: Panna Cotta sarata | Pere posate cu crumble