Doua retete grozave cu care sa te delectezi in bucatarie in special in anotimpul rece: pui umplut cu ficatei si ciuperci pe pat de orez basmati si orez salbatic si cheesecake cu dovleac copt. Simplu si bun! Gatiti si mancati sanatos!
Pui umplut cu ficatei si ciuperci
- pui
- turmeric
- ulei
- lamaie
- ceapa
- ciuperci
- sare
- piper
- ficatei
- telina
- orez salbatic
- orez basmati
- oregano
- supa de pui
Puiul se tine la marinat peste noapte in ulei vegetal cu un praf de curcuma si felii de lamaie. Ceapa se marunteste si se caleste in unt. In paralel, tacamuri de pui cu ceapa, telina, se fierb separat pentru o supa pe care o vom folosi ca baza pentru orez.
In tigaia cu ceapa calita adaugam si ciupercile taiate in sferturi si lasam cateva minute. Ficatul crud se pune intr-un bol, peste el adaugam ceapa si ciupercile, sare si piper. Aceasta va fi umplutura pentru pui.
Stropim fundul unei tavi cu ulei de masline si asezam felii subtiri de ceapa. Deasupra presaram doua pahare cu orez salbatic si basmati. Adaugam telina apio, oregano, sare si piper. Presaram pudra de turmeric si amestecam totul. Asezam pe marginea tavii si sferturi de lamaie. Lamaile coapte vor da o aroma grozava mancarii noastre.
Umplem puiul cu ficateii cu ciuperci si ceapa si coasem/inchidem cavitatea. Asezam puiul in tava peste orez si turnam supa de pui. Peste pui presaram sare din belsug si ulei de masline si trimitem la cuptor sa se rumeneasca bine.
Cheesecake cu dovleac copt
- biscuiti
- unt
- dovleac copt
- kumquats
- cacao
- 8 oua
- 500 gr crema de branza
- 200 gr smantana cu 40% grasime
- 300 gr zahar
- 300 gr mascarpone
Pentru blatul de cheesecake sfaramam biscuitii si ii inmuiem cu unt topit. Adaugam si pudra de cacao, amestecam si nivelam amestecul pe fundului unei tavi rotunde. Dam la cuptor pentru 10 minute.
Bucatile de dovleac copt se transforma in piure cu ajutorul unui blender. Adaugam si putina smantana dulce. Restul de smantana se bate cu un mixer pana ce devine ferma.
Fructele de kumkuats se fierb cu zahar si apa pana ce obtinem un sirop aromat si bine legat.
Ouale se bat cu zahar si siropul de kumkuats si se amesteca cu mascarpone, smantana batuta si crema de branza. Vom avea doua straturi de umplutura, asa ca pentru primul strat amestecam piureul de dovleac cu o mica parte din compozitia de mascarpone, smantana, oua si crema de branza. Turnam acest amestec peste blatul de biscuiti si nivelam bine cu o spatula de silicon.
Deasupra turnam compozitia principala de mascarpone, smantana, oua si crema de branza. Cheesecake-ul merge la cuptor vreo 25 de minute. Odata copt, se lasa la racit tot in cuptor, apoi se da la frigider.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 9 ianuarie 2016: Pui umplut cu ficatei si ciuperci | Cheesecake cu dovleac copt