La Sanatatea in Bucate, Marius Tudosiei pregateste doua retete simple, gustoase si cu ingrediente ieftine: cannelloni cu urda si conopida si creveti cu spanac.

Cannelloni cu urda si conopida

  • cannelloni
  • urda
  • conopida
  • smantana
  • ceapa rosie
  • rosii
  • usturoi
  • codite de ceapa
  • unt
  • broccoli
  • ou
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Tuburile de cannelloni se oparesc rapid si apoi se scot in apa rece.

Buchetelele de conopida si broccoli se oparesc si ele si se scurg. Ceapa rosie se marunteste si se caleste in ulei impreuna cu putin usturoi maruntit si cubulete de rosie. Coditele de ceapa se maruntesc si ele si se pastreaza pentru final.

Intr-un bol pregatim umplutura pentru cannelloni amestecand conopida pasata, coditele de ceapa verde, un ou, amestecul de ceapa si usturoi calite, urda, sare si piper.

Umplem cannelloni cu ajutorul unui pos, ii asezam intr-o forma ceramica unsa cu unt. Din loc in loc asezam si buchetelele de broccoli.

Amestecam smantana fermentata cu un ou si turnam pe deasupra, razuim nucsoara, apoi trimitem preparatul in cuptorul incalzit la 200 de grade.

Creveti cu spanac

  • creveti
  • spanac
  • rosii
  • usturoi
  • ulei de masline
  • sare

Intr-o tigaie incalzim putin ulei de masline si adaugam cateva feliute de usturoi sa se rumeneasca usor. Rosiile fara seminte si zeama se maruntesc si se adauga in tigaie.

Presaram sare si un strop de chili si adaugam si crevetii. Spre final adaugam frunzele de spanac, acoperim tigaia cu un capac si le lasam putin sa se inmoaie impreuna cu crevetii.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 16 ianuarie 2016: Cannelloni cu urda si conopida | Creveti cu spanac