Putem prepara oricand mancaruri gustoase, cu ingrediente locale, ieftine. Asa ca, atunci cand ti-e pofta de-o tocana de berbecut sau de paste cu raci, te apuci sa le pregatesti singur. Retetele sunt mai jos.
Tocana de berbecut
- carne de berbec
- ceapa
- bulion
- sos de rosii
- gutui
- cartofi
- pastarnac
- telina
- supa de oase
- morcovi
- usturoi
- ceapa verde
- patrunjel
- ienibahar
- sare
- piper
Intr-un vas din fonta incalzim uleiul in care rumenim carnea de berbecut pe ambele parti si le scoatem intr-un vas, sa se odihneasca. In acelasi ulei rumenim morcovii intregi, telina, pastarnacul, gutuile taiate bucati si cepele intregi. Adaugam o lingura de bulion si sos de rosii. Acoperim legumele cu supa de oase si asezonam cu sare si piper, boabe de ienibahar, frunze de dafin si catei de usturoi. Adaugam codite de ceapa verde si carnea rumenita. Acoperim vasul cu capac si il trimitem la cuptor la 170 de grade timp de 3 ore.
Incearca si reteta: Noatin cu piure de dovleac
Paste negre cu cozi de raci
- paste negre
- raci
- smantana
- ceapa
- usturoi
- unt
Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Cozile de raci se curata.
Pregatim un sos alb din clestii racilor, ceapa si usturoi cu unt. Adaugam si carnea din cozile racilor, sare si piper. Dam tigaia deoparte si adaugam smantana.
Fierbem pastele in apa cu sare, le scurgem si le servim cu sosul alb si raci.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 23 ianuarie 2016: Tocana de berbecut | Paste negre cu cozi de raci