Terinele sunt atat de gustoase si usor de facut! Marius Tudosiei pregateste o terina la cuptor, cu somon si dovlecei, si una cu legume, care trebuie doar sa stea la rece peste noapte. Bonus, foie gras cu mere si coniac. Delicios! Retetele, mai jos.

Terina de somon 

  • somon
  • dovlecel
  • crema de branza
  • ulei de masline
  • ou
  • sare
  • piper
  • marar

Dovleceii se feliaza cu ajutorul unui peeler. Se oparesc in apa cu sare pret de cateva secunde, nu mai mult. Se scurg. Somonul se curata de oase si se fileteaza.

Batem oul si il amestecam cu crema de branza, putina nucsoara, marar proaspat, tocat, sare si piper. Intr-un vas rezistent la cuptor montam feliile de dovlecei, feliile de somon, cu crema de branza intre straturi. Inchidem cu unstrat de felii de dovlecei. Trimitem vasul la cuptor la 170 de grade.

Terina de legume 

  • morcovi
  • dovlecel
  • broccoli
  • conopida
  • ciuperci
  • crema de branza
  • ardei gras
  • boia
  • chives

Maruntim toate legumele. Din morcovi obtinem fasii subtiri, cu ajutorul unui peeler. Legumele se oparesc in apa cu sare.

Amestecam crema de branza cu chives. Amestecam legumele caldute cu crema de branza, sare si piper, le asezam in forme tapetate cu folie alimentara si le trimitem la frigider pentru 24 de ore.

Briose din foie gras si mar

  • foie gras
  • mar
  • coniac
  • zahar

Foie gras se marineaza in coniac. Merele se taie felii si se fierb apoi se caramelizeaza intr-o tigaie cu putin zahar si se flambeaza cu putin coniac, sa devina cremoase. Se adauga merele caldute peste foie gras si coniac si se omogenizeaza. Compozitia se aseaza in forme de briosa si se dau 4 minute la 220 de grade.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 30 ianuarie 2016: Terina de somon | Terina de legume | Foie gras cu mere si coniac