Cetin Rasit este invitatul lui Marius Tudosiei la Sanatatea in Bucate. Cetin pregateste doua retete orientale: Karniyarik (vinete umplute cu carne de miel si vita) este versiunea cu carne a retetei de Imam Baiyldi si Revani, un desert delicios, insiropat.
Revani
- 4 oua
- 1 cana gris
- 2 cani faina
- 1 cana ulei
- 1 cana iaurt
- zahar alb
- praf de copt
- Sirop:
- apa
- zahar
- zeama de lamaie
Pregatim siropul de zahar (apa, zahar si zeama de lamaie) si-l fierbem cat mai mult, ca sa fie bine legat. Se va adauga rece peste desert.
Ouale si zaharul se mixeaza pana ce se topeste zaharul. Adaugam uleiul, iaurtul, faina si grisul si amestecam bine pana ce avem un aluat moale. Spre final adaugam praful de copt.
Ungem cu unt o tava termorezistenta, turnam amestecul pregatit si trimitem la cuptor.
Dupa ce scoatem prajitura din cuptor o taiem in forma de triunghi si turnam siropul rece. Presaram fistic zdrobit.
Karniyarik
- vinete
- carne de miel tocata
- carne de vitel tocata
- ceapa
- ardei kapia
- rosii
- bulion
- usturoi
- patrunjel
- piper
- sare
Incearca si alte retete cu vinete: Vinete cu linte , Vinete coapte cu iaurt si rodie
Carnea tocata se perpeleste in tigaie, cu usturoi maruntit, ceapa tocata si ardeiul kapia tocat marunt. Asezonam cu sare, piper, fulgi de chili. Spre final adaugam bulionul.
Vinetele se pastreaza intregi, se coc pe jumatate intr-o tigaie cat sa fie flexibile. Se despica fiecare vanata si se scoate putin din miez pentru a avea loc sa asezam umplutura.
Deasupra umpluturii asezam si felii de rosii si trimitem in cuptorul incins. Servim cu patrunjel proaspat.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 31 ianuarie 2016 – invitat Cetin Rasit: Karniyarik | Revani